Uuden kuljettajan jälkeen blogivuorossa on satunnainen matkustaja, joka kulkee vuoroillamme milloin missäkin, lyhyitä ja pitkiä matkoja.


Meditointia paikallisliikenteessä (16.11.2017)

 

Satunnainen matkustaja kulkee silloin tällöin kaupunkiliikenteen linjureiden kyydissä. Nämä ilot ovat monille tuttuja, varsinkin näin marraskuussa: kiire, tungos, liukas keli, kyynärpäätaktiikka, märkien vaatteiden aromi, pimeä aamu, pimeämpi iltapäivä.

Joskus voi kuitenkin sattua niin, että on hetki aikaa silloin, kun ruuhkat eivät ole pahimmillaan. Satunnainen matkustaja suosittelee lämpimästi yksinäistä mietiskelytuokiota jollakin paikallisliikenteen reitillä, jossakin sopivassa kaupungissa. Tässä ovat hänen yksinkertaiset ohjeensa:

Astu autoon ja suo pieni hymy kuljettajalle, sillä se antaa oikean pohjavireen matkallesi. Valitse paikka mieluiten vähän taempaa, jotta saat hyvän näköalan. Asetu penkille ja ota mahdollisesti mukana kulkeva reppusi tai kassisi lämpimään syliotteeseen. Älä missään nimessä ota puhelinta esiin.

Anna kuljettajan viedä sinua eteenpäin. Tulee liikennevaloja, pysähdyksiä. Auto nytkähtää, ja sinäkin nytkähdät. Voit hetkeksi sulkea silmät, mutta älä nukahda. Jos olet liikkeellä valoisaan aikaan, ihaile ulkona levittäytyvää harmautta. Vaikutelmaa tehostavat auton ikkunoihin todennäköisesti jo aamulla kertyneet kuraroiskeet.


Älä säikähdä, vaikka soittokello kilahtaisi, saattaahan autossa olla sinun lisäksesi joku toinenkin matkustaja. Iloitse ylimääräisestä pysähdyksestä pysäkille: se antaa sinulle vielä yhden hetken lisää istua marraskuisessa ajan virrassa. Äläkä vieläkään koske puhelimeesi.

Jos kuitenkin haluat päästä tiettyyn pisteeseen, jopa ennen päätepysäkkiä, muista jäädä pois kyydistä. Tarvitset ripauksen suunnitelmallisuutta, jotta huomaat painaa stop-nappia ennen määräpysäkkiäsi. Vilkuta sitten kuljettajalle, astu rauhallisesti ulos ja hengitä syvään. Ravistele jäseniäsi, jotta olet taas valmiina ottamaan askelia omin jaloin.

Toista tarvittaessa. Ja toista vielä senkin jälkeen, vaikkapa lumisena päivänä.

Satunnainen matkustaja toivottaa kaikille rentouttavia hetkiä harmaan marraskuun keskellä!

 

Klikkaa tästä nähdäksesi aikaisemmat matkustusblogin kirjoitukset

Klikkaa tästä nähdäksesi Ajopäiväkirja-blogin kirjoitukset