Liikenne- ja viestintävirasto Traficom rajoittaa 25.3.–23.4.2021 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän alueella sekä 27.3.2021 – 25.4.2021 HUS-alueella tieliikenteessä liikennevälineiden suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koronaepidemian leviämisen estämiseksi.

Traficomin asettamien matkustajamäärärajoituksista johtuen, OnniBus rajoittaa lipunmyyntiä Varsinais-Suomen ja HUS:n alueella kulkevien OnniBus.com ja OnniBus FLEX vuorojen osalta.

Ainoa keino varmistaa 50% kapasiteettirajan toteutuminen vuoroilla on sallia vain paikanvarausjärjestelmään perustuvien lipunmyyntikanavien käyttö. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli lippua ei ole ostettu etukäteen OnniBus.com verkkokaupasta tai mobiilisovelluksella, Matkahuollon verkkokaupasta tai R-kioskilta, jotka myyvät liput rajapinnan yli samasta kiintiöstä kuin OnniBussin omat liput, ei asiakasta voida ottaa kyytiin, kun matkustus tapahtuu rajoitusalueella.

Kuljettajat eivät myy lippuja OnniBus FLEX vuoroilla rajoitusalueella sijaitsevilta pysäkeiltä/pysäkeille. OnniBus.com vuoroilla kuljettajat voivat myydä lippuja autosta rajoitetusti, mikäli verkkokaupan kautta ei ole paikkoja myyty täyteen.   

Poikkeuksena ovat erityisasiakasryhmien, kuten koululaisten, varusmiesten ja siviilipalvelusta suorittavien lakisääteisten palveluiden turvaamistarve, jonka johdosta heidät hyväksytään kyytiin, vaikka varausta tietylle vuorolle ei olekaan tehtynä ja vaikka suurin sallittu matkustajamäärä tästä syystä hetkellisesti ylittyisi. Traficomin linjauksen mukaisesti ylitys on hyväksyttävää välttämättömästä syystä hetkellisesti ja tilapäisesti.

Ostamalla lipun halutulle vuorolle ennakkoon OnniBus.com verkkokaupasta, asiakas varmistaa paikan vuorolla. Etenkin pääsiäisen aikaan liikkuvien kannattaa varaus tehdä ajoissa, koska paikkoja vuoroilla on hyvin rajallisesti.

Rajoitukset koskevat OnniBus FLEX vuorojen osalta seuraavia reittejä:

F10 Turku-Lahti
F11 Turku-Pori-Tampere
F20 Helsinki-Pori
F21 Turku-Pori
F24 Helsinki-Jämsä
F25 Turku-Huittinen
F28 Turku-Pori-Vaasa
F40 Helsinki-Jyväskylä
F44 Helsinki-Sysmä

OnniBus.com vuorojen osalta rajoitukset koskevat kaikkia muita reittejä, paitsi C12 Tampere – Lahti – Imatra

Pahoittelemme tästä asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Tavoitteemme ja toiveemme on pystyä jatkamaan rajoitusten jälkeen liikennöintiä normaalisti ja tarjoamaan suomalaisille mahdollisuuden liikkua edullisesti ympäri Suomen myös tulevaisuudessa.