Koiviston Auto -konserni jatkaa Jyväskylän paikallisliikenteen liikennöintiä 93 auton voimin jopa vuoteen 2034 saakka Jyväskylän Liikenne Oy:n voitettua Jyväskylän kaupungin kilpailutuksen paikallisliikenteen hoidosta. Kilpailutettu liikenne vastaa n. 95% Jyväskylän koko paikallisliikenteestä. Liikennesuoritteesta 80% tullaan ajamaan 64:llä uudella huippumodernilla sähköbussilla. Ruuhka-aikoina käytetään myös markkinoiden energiatehokkainta biodieselkalustoa. Kaiken kaikkiaan hiilidioksidipäästöt vähenevät sopimuskaudella jopa 65 000 tonnia verrattuna liikennöintiin fossiilisilla polttoaineilla.

Kesällä 2024 alkavan uuden sopimuskauden myötä Jyväskylän paikallisliikenteen linjasto uudistuu ja neljä uutta Super-Linkki linjaa aloittaa liikennöinnin. Lähes vuorokauden ympäri palvelevat Super-Linkit liikennöivät Jyväskylän ydinalueella ja kulkevat reiteillä, joissa matkustajia on eniten. Ruuhka-aikaan niiden vuoroväli on vain 15 minuuttia, joka yhdessä uusien ja hiljaisten sähköbussien kanssa nostaa joukkoliikenteen palvelutasoa ja houkuttelevuutta merkittävästi.

Jyväskylän paikallisliikenteen sopimus on automäärältään Suomen toiseksi suurin linja-autoliikenteen sopimus ja on kokonaisarvoltaan noin 210 miljoonaa euroa. Koiviston Auto -konserni liikennöi jo entuudestaan Suomen suurinta 122 auton sopimusta pääkaupunkiseudulla Ojangon varikolta. Jyväskylän Liikenne Oy jatkaa Jyväskylässä myös aiemman viiden auton sopimuksen liikennöintiä.

Lisätiedot:

Harri Saarenpää                       Henrik Mikkola

Toimitusjohtaja                        Tarjous- ja suunnittelujohtaja

Jyväskylän Liikenne Oy            Koiviston Auto -konserni

harri.saarenpaa(at)kabus.fi      henrik.mikkola(at)kabus.fi

0400 491 054                            0400 737 885

 

Koiviston Auto –konserni on Suomen suurin linja-autoyritys, jolla on lähes 100 vuoden historia ja noin 2500 työntekijää. Liikennöimme Helsingistä aina Ivaloon ja Kilpisjärvelle asti. Huolehdimme useimpien suurten kaupunkien paikallisliikenteestä. Konserniin kuuluvat OnniBus.com, Helsingin Bussiliikenne, Jyväskylän Liikenne, Koskilinjat, Kuopion Liikenne, Pirkanmaan Tilausliikenne, Satakunnan Liikenne ja Porvoon Liikenne. Koiviston Auton omistaja on CapMan Infra.

Jyväskylän paikallisliikenteen linja-auto

Kuva: Jukka Hämäläinen

Jyväskylän Liikenteen varikon ilmakuva