Koiviston Auton konserninjohtaja Jyrki Vainionpää on irtisanoutunut tehtävästään, koska hänet on nimitetty A. Ahlströmin (entinen Ahlström Capital) toimitusjohtajaksi.

”Olemme rakentaneet Jyrkin johdolla Koiviston Autolle erinomaisen strategian, jolla vahvistamme asemaamme Suomen parhaana joukkoliikenneyrityksenä ja työpaikkana ja joka johtaa kannattavuuden kasvuun. Johtoryhmämme on uudistunut ja vahvistunut ja toteuttaa strategiaa vahvasti. Meillä on tärkeä rooli Suomen joukkoliikenteen sähköistämisessä. Kiitämme Jyrkiä hyvästä työstä ja toivotamme hänelle menestystä uudessa tehtävässään.”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Ari Lehtoranta.

”Koiviston Auto on hieno yhtiö, jonka konserninjohtajana on ollut suuri kunnia olla. Tunteeni ovat ristiriitaiset: Siirtyminen omistaja-/sijoittajarooliin on jo pitkään ollut minulle houkutteleva uravaihtoehto. Merkittävien sijoitusyhtiöiden, kuten A. Ahlström on, toimitusjohtajuuksia on Suomessa erittäin vähän tarjolla ja halusin tarttua tähän lähes ainutlaatuiseen tilaisuuteen. Toisaalta on todella harmi jättää Koiviston Auto, jossa meillä on loistava tiimi, hyvä strategia ja juuri oikeantyyppinen omistaja, joka mahdollistaa mittavat investoinnit liikenteen sähköistymiseen. Olen varma, että lähes 100-vuotiaan yhtiömme parhaat vuodet ovat vasta edessä ja olisi ollut hienoa olla matkalla mukana selvästi pidempään. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää johtoryhmää, koko henkilöstöämme, hallitusta ja omistajaa erittäin hyvästä yhteistyöstä” sanoo Jyrki Vainionpää.

Koiviston Auto on aloittanut uuden konserninjohtajan haun. Jyrki Vainionpää jatkaa Koiviston Auton konserninjohtajana toistaiseksi ja siirtyy A. Ahlströmin toimitusjohtajaksi viimeistään 15.1.2024.

Lisätietoja:

Ari Lehtoranta, Hallituksen puheenjohtaja: 040 725 2983

Jyrki Vainionpää, Konserninjohtaja: 050 486 9869