OnniBus aloittaa merkittävän investointiohjelman uuteen kaksikerroskalustoon tuodessaan liikenteeseen 10 uutta Volvoa kesään 2024 mennessä. Uudet linja-autot parantavat ajo- ja matkustusmukavuutta ja ovat aiempaa ekologisempia pienemmän kulutuksensa ansiosta.

OnniBus.com Oy, joka on osa Koiviston Auto -konsernia, on tehnyt sopimuksen Volvon kanssa 10 uuden kaksikerroksisen linja-auton hankinnasta. Ensimmäiset uudet bussit tulevat liikenteeseen talven aikana ja kaikki 10 autoa ovat liikenteessä kesään 2024 mennessä. Uudet autot korvaavat samalla OnniBusin MEGA-verkostossa ensimmäisiä, noin kymmenen vuotta sitten Suomen maantiet valloittaneita, punaisia kaksikerrosbusseja.

Uudet autot ovat nykyisiä ekologisempia, sillä niiden kulutus on pienempi modernin teknologian ansiosta. Myös matkustusmukavuus paranee, sillä uusissa autoissa on enemmän jalkatilaa ja niiden penkit ovat tukevammat ja mukavammat istua. Uusissa autoissa myös wc-tilat ovat suuremmat.

”Olemme erittäin innoissamme uusista hienoista kaksikerrosbusseistamme ja olen varma, että niin asiakkaamme kuin kuljettajammekin tulevat viihtymään niissä erinomaisesti. Investointi uuteen kalustoon on samalla osoitus yhtiön ja sen omistajan halusta ja kyvystä jatkaa Suomen kaukobussimarkkinan uudistamista. Moderni ja viihtyisä kalusto onkin yksi keskeisistä tekijöistä, joilla varmistamme, että OnniBus on tulevaisuudessakin hinta-laatu-suhteeltaan paras vaihtoehto kaupunkien väliseen liikkumiseen”, kertoo OnniBusin toimitusjohtaja Joona Hurmerinta.

Uudet linja-autot ovat malliltaan Volvo 9700DD. Alustat ovat uutta B13RLE mallia ja tulevat Ruotsista Volvon Boråsin tehtaalta. Korin valmistuksesta vastaa Volvon suomalainen yhteistyökumppani Carrus Delta Oy. Tilauksen työllistävä vaikutus Suomeen on noin 20 henkilötyövuotta.

”Tämä on meille merkittävä kauppa ja ensimmäinen kaksikerrosbussien toimitus Suomeen. Pääsemme näyttämään osaamistamme autoilla, jotka on suunniteltu vaativiin pohjoismaisiin olosuhteisiin. Turvallisuus, laatu ja ympäristö ovat toimintamme kulmakiviä. Nyt toimitettavissa autoissa nämä asiat on yhdessä OnniBusin kanssa huomioitu erinomaisesti. Toivotamme matkustajille viihtyisiä kilometrejä”, jatkaa Volvo linja-autojen maajohtaja Petteri Reku.

OnniBus tiedottaa autojen valmistumisen edistymisestä sekä kaupallisen liikenteen aloituksesta talven aikana sosiaalisen median kanavissa. Linkin takana löytyvät kuvat ovat vapaasti käytettävissä.

OnniBusin uusi Volvo kaksikerrosbussi. Auto tulee ajamaan OnniBus MEGA -reittejä.