Tiedonanto

Tiedonanto

(laki liikenteen palveluista 150 §)

Tarjottavat liikennepalvelut

Koiviston Auto -konserni toimii yhteiskunnan peruspalveluihin kuuluvalla alalla linja-autoliikenteessä. Hoidamme aikataulunmukaista linjaliikennettä lähes koko Suomessa. Kaupunkiseuduilla liikennöimme kaupunkiseutujen tilaajaviranomaisten kilpailuttamaa paikallisliikennettä. Ajamme myös ELY-keskusten ja kuntien kilpailuttamaa linjaliikennettä sekä tilausajoja.

Koiviston Auto –konsernin toiminnalliset perusarvot ovat hyvä asiakaspalvelu, ammattitaito, luottamus ja tuottavuus.

Laadullisia tavoitteitamme ovat liikennöinnin turvallisuus, täsmällisyys, luotettavuus, mukavuus ja ympäristöystävällisyys.

Laatu- ja ympäristöjärjestelmämme on sertifioitu SFS-EN ISO 9001 ja 14001 standardien mukaisesti. Toimintamme on luvanvaraista: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt toiminnallemme henkilöliikenneluvan.

Reitit ja aikataulut

OnniBus.com ja OnniBus FLEX -kaukoliikenteemme reitit ja aikataulut löytyvät internetsivuiltamme, mobiilisovelluksestamme.
Tiedot löytyvät myös Oy Matkahuolto Ab:n internetsivulta (www.matkahuolto.fi).

Kaupunkien kilpailutetun sopimusliikenteen reitti- ja aikataulutiedoista vastaavat tilaajaviranomaiset alueittain. Tiedot reiteistä ja aikatauluista löydät kunkin viranomaisen internet-sivuilta. Osa viranomaisista julkaisee myös painettuja aikatauluja.

Matkaliput, hinnat ja maksutavat

OnniBus.com ja OnniBus FLEX liikenteen matkalippujen hinnoittelu perustuu kysyntäperusteisen hinnoittelun periaatteeseen, jonka mukaan vuoroille ensimmäisenä myydyt paikat ovat pääsääntöisesti edullisimpia ja vuoron täyttyessä matkalipun hinta asteittain nousee.

Matkaliput ostat edullisimmin OnniBus-verkkokaupastamme, Matkahuollon verkkokaupasta ja R-kioskeilta. Verkkokaupoissa ovat näkyvillä kulloisenkin myyntitilanteen mukaiset vuorokohtaiset hinnat. Matkalippuja voi varaustilanteen sen salliessa ostaa myös kuljettajilta. Verkkokaupassa maksutapoja ovat verkkopankkimaksu ja korttimaksu. OnniBus.com vuoroilla kuljettajalta ostetun lipun voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. R-kioskeista ja FLEX-vuorojen kuljettajilta ostetut liput voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä.

OnniBus FLEX-liikenteessä hyväksymme maksuvälineenä myös Oy Matkahuolto Ab:n lippuja ja matkakortteja sekä yhtiöidemme omia lippuja ja matkakortteja.

Kaupunkien kilpailutetun sopimusliikenteen lipputuotteista ja hintatiedoista vastaavat tilaajaviranomaiset alueittain. Tiedot lipuista ja hinnoista löydät kunkin viranomaisen internet-sivuilta. Osa viranomaisista julkaisee myös painettuja aikatauluja.

Henkilöstö

Koiviston Auton arvot ovat: Luottamus, kaikille sekä turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää arvoistamme.

Koulutamme henkilökuntaamme säännöllisesti.

Kaikki kuljettajamme ovat käyneet asiakaspalvelun ja ennakoivan ajon koulutuksen.

Korjaamohenkilöstön ammattipätevyyttä ylläpidetään jatkuvasti.

Asiakastyytyväisyys ja palautteet

Olemme olemassa matkustajiamme varten.

Hyvä asiakaspalvelu on ensimmäinen perusarvomme. Seuraamme jatkuvasti asiakaspalautteita ja korjaamme niiden perusteella toimintaamme.

Palautetta OnniBus.com ja OnniBus FLEX -kaukoliikenteestä annat sujuvimmin internet-sivuillamme. Kaupunkien kilpailutetun sopimusliikenteen palautekanavat löydät kunkin viranomaisen internet-sivuilta.

Käsittelemme palautteet ripeästi ja vastaamme niihin mahdollisimman pian.

Korvaamme asiakkaalle virheellisestä tai puutteellisesta toiminnastamme aiheutuneen välittömän haitan.  Korvaus sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Palvelut, esteettömyys ja avustaminen toimintarajoitteisille matkustajille

Kuljettajamme auttavat tarvittaessa toimintarajoitteisia matkustajiamme linja-autoon nousemisessa ja linja-autosta poistumisessa.

Jos toimintarajoitteinen henkilö tarvitsee matkalleen henkilökohtaisen avustajan avustamaan häntä matkan aikana, on avustajan matka pääsääntöisesti maksuton.

Kaupunkien kilpailutettua sopimusliikennettä liikennöidään vähäpäästöisillä, pääsääntöisesti matalalattiaisilla linja-autoilla, joissa on erillismerkityt istumapaikat ja pyörätuolipaikat toimintarajoitteisille matkustajille. Autoissa on kyytiin nousua helpottava kynnyksen laskutoiminto. Täsmälliset tiedot kilpailutetun liikenteen palveluista löytyvät kunkin tilaajaviranomaisen internet-sivuilta. Osa viranomaisista julkaisee myös painettuja aikatauluja.