Arttu Kuukankorpi tarjous- ja suunnittelujohtajaksi

Arttu Kuukankorpi aloitti Koiviston Auto -konsernin tarjous- ja suunnittelujohtajana 18.12.2023. Tehtävässään Arttu vastaa julkisten hankintojen tarjouslaskennasta, sekä koko konsernin tuotannon suunnittelusta yhdessä tiiminsä kanssa. Arttu on urallaan kerryttänyt joukkoliikenteen kilpailutuksista ja suunnittelusta lähes ainutlaatuisen kokemuksen. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenteen liikennöintiyksikön johtajana sekä lukuisissa tehtävissä HSL:llä mm. suunnitteluryhmässä päällikkö- ja johtotehtävissä sekä viimeisimpänä sopimusohjauspäällikkönä.

”Olen hyvin tyytyväinen saatuamme Artun osaamisen taloomme. Artun johdolla pystymme kehittämään erityisesti suunnitteluamme entisestään huomioiden sekä tehokkuuden, että työhyvinvoinnin. Lisäksi hänen laaja kokemus liikenteen tilaajien toiminnasta auttaa meitä kehittämään toimintaamme asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti”, konsernijohtaja Henrik Mikkola toteaa.

”Olen todella innoissani uudesta tehtävästäni Koiviston Autolla. Tarjouskilpailut ja suunnittelu ovat minulle hyvin rakkaita aiheita ja Koiviston Autolla on erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa johtoasemaansa Suomen markkinoilla sähköistymisen edetessä”, Arttu kertoo.

Mikko Alanko kehitysjohtajaksi

Mikko Alanko on nimitetty kehitysjohtajaksi vastuualueenaan operatiivisen toiminnan kehityshankkeet, johtamisjärjestelmät, ESG sekä IT. Mikko siirtyy Koiviston Auton palvelukseen SOK:n Head of Workforce Management roolista, jossa hän on vastannut 45 000 hengen työvuorosuunnittelujärjestelmien, sekä raportoinnin ja analytiikan kehittämisestä. Ennen SOK:lle siirtymistä Mikko ehti palvella mm. 10 vuotta VR-konsernin palveluksessa lukuisissa digitaalisten palveluiden, kaluston kunnossapidon ja suunnittelun johto- ja päällikkötehtävissä.

”Mikon aiempien tehtävien yhdistävänä teemana on kehitys, johon hän pääsee nyt keskittymään todenteolla. Mikon erityisvahvuuksiin kuuluu data-analytiikka ja sen hyödyntäminen järjestelmällisessä kehittämisessä. Uskonkin, että Mikon osaaminen tulee auttamaan meitä merkittävästi strategiamme mukaisten tavoitteidemme saavuttamisessa”, Henrik kertoo.

”Olen iloinen päästessäni palaamaan takaisin joukkoliikenteen pariin muutaman välivuoden jälkeen. Koiviston Auto on perinteikäs yhtiö, joka on todella mielenkiintoisessa tilanteessa – kuten koko linja-autoalakin liikenteen sähköistyessä kovaa vauhtia – ja uskon monipuolisen kokemukseni olevan avuksi tarvittavan muutoksen aikaan saamisessa.”

Mikko aloittaa tehtäväsään 12.3.2024 mennessä.

Arttu ja Mikko ovat nimitetty Koiviston Auto -konsernin johtoryhmän jäseniksi ja raportoivat tehtävässään konsernijohtaja Henrik Mikkolalle.