Matkustaminen

Osta lippu

Voit ostaa matkalipun etukäteen verkosta tai kyytiin astuessasi suoraan kuljettajalta. Autosta ostettuna lipun hinta on taulukon mukainen.  OnniBus ja Matkahuolto -verkkokaupoista löydät edullisimmat tarjoukset vuoroillemme. Muistathan myös Matkaan-sovelluksen, jonka kautta voit ostaa edullisia sarja- ja kausilippuja.

Bussit kartalla

Voit seurata bussin kulkua joko nettisivujemme kohdasta Bussit kartalla tai Matkaan-mobiilisovelluksen kohdasta Bussit kartalla. Sovelluksesta kerrotaan lisää [täällä].

Hyppää kyytiin

Voit astua kyytiin joko linja-autoasemalta tai reitille osuvilta pikavuoropysäkeiltä. Katso [tästä] paikkakuntakohtaiset pysäkit. Muistathan heilauttaa kättäsi merkiksi, jotta kuljettaja tietää pysähtyä pysäkille.

Rentoudu

Autoissamme on reilusti jalkatilaa, joten matkustaminen ei käy tukalaksi pitemmälläkään matkalla. Istuimen selkänojaa voi tarvittaessa kallistaa taaksepäin.

Autoissamme on istuinpaikkakohtaiset lukuvalot. Samasta paneelista voit säätää myös ilmastoinnin voimakkuutta.

Autoistamme löytyy myös WC.

Lataa ja surffaile

_PDV7665

Voit ladata laitettasi USB-pistokkeessa. Joissakin autoissamme on mahdollista ladata laitteita myös verkkovirran kautta.

Pääset surffailemaan nettiin tai vaikkapa katselemaan elokuvia nopean, ilmaisen WLAN-verkkomme kautta. Verkon käyttöehdot näet [tästä].

 

Matkatavarat

Voit ottaa mukaasi tavanomaiset matkatavarat. Kuljetamme veloituksetta kaksi matkalaukkua tai vastaavaa matkatavaraa. Poikkeuksellisen suurista matkatavaroista, kuten lastenvaunuista ja polkupyöristä, peritään matkatavaramaksu 5 euroa. Porvoon Liikenteellä maksua ei peritä, jos asiakas maksaa matkansa Porvoon Liikenteen matka- / sarjakortilla tai Matkaan-sovelluksella. Sisällä autossa voit pitää kevyet käsimatkatavarat. Niille on tilaa hattuhyllyllä ja edessäsi olevan istuimen alla. Käsimatkatavarat eivät kuitenkaan saa viedä tilaa muilta matkustajilta.

Varmistathan kuitenkin etukäteen (viimeistään edelliseen arkipäivään klo 16 mennessä), että autossa on tilaa polkupyörälle. Polkupyörän kuljettaminen auton tavaratilassa maksaa 5 euroa, ja se maksetaan kuljettajalle linja-autossa. Jos haluat lähettää polkupyörän ilman että matkustat itse, peritään siitä 15 euron maksu.

Tavaratilassa kuljetettavat matkatavarat suosittelemme merkitsemään niin, että ne erottuvat selvästi muista samanlaisista. Liitä matkalaukkuusi myös nimilappu, josta tarvittaessa löytyvät yhteystietosi. Varmista aina poistuessasi, että saat mukaan omat matkatavarasi. Matkatavaroiden tulee kestää normaalia käsittelyä matkan aikana, emmekä siksi korvaa pieniä kolhuja tai likaantumista. Jos kuljetat mukanasi arvokkaita matkatavaroita, suosittelemme niiden kuljettamista käsimatkatavaroissa ja lisäksi matkavakuutuksen ottamista.

Lapset matkalla

Ilman aikuista matkustavalle lapselle voit tulostaa matkapassin [tästä]. Passista saavat oman kappaleensa saattaja, kuljettaja ja matkustava lapsi. Kuljettaja huolehtii, että lapsen oikea vastaanottaja löytyy määränpäästä.

Lemmikit kyydissä

Lemmikkisi voi matkustaa mukanasi. Kuljetamme pienet sylikoirat ja muut syliin mahtuvat eläimet veloituksetta, mutta isommista, jalkatilassa matkustavista koirista ja matkustajapaikan vievistä, kuljetuslaatikossa matkustavista kissoista tai muista lemmikeistä peritään 5 euron maksu (ei kuitenkaan Porvoon Liikenteellä). Se maksetaan kuljettajalle linja-autossa.

Lemmikit voivat matkustaa auton lattialla tai matkustajan sylissä. Ne eivät siis saa matkustaa bussin istuimilla, eikä niitä saa pitää autossa irrallaan. Eläimet pyritään sijoittamaan auton takaosaan, ja allergiset matkustajat voivat tällöin istua auton etuosassa. Lemmikin matkustamisen voi estää allerginen matkustaja, joka on astunut autoon ennen lemmikin kanssa matkustavaa asiakasta. Opas- ja avustajakoirat pääsevät kuitenkin aina mukaan autoon maksutta.