Matkustaminen

Osta lippu

Voit ostaa matkalipun etukäteen verkosta tai kyytiin astuessasi suoraan kuljettajalta mikäli vuorolla on tilaa. OnniBus ja Matkahuolto -verkkokaupoista löydät edullisimmat tarjoukset vuoroillemme. Lippuja saa myös R-kioskeilta OnniBus FLEX-vuoroille.

Bussit kartalla

Voit seurata OnniBus FLEX -bussien kulkua joko nettisivujemme kohdasta Bussit kartalla. OnniBus MEGA-vuorot eivät näy kartalla.

Hyppää kyytiin

Voit astua kyytiin joko linja-autoasemalta tai reitille osuvilta pikavuoropysäkeiltä. Katso tästä paikkakuntakohtaiset pysäkit. Muistathan heilauttaa kättäsi merkiksi, jotta kuljettaja tietää pysähtyä pysäkille.

Rentoudu

Autoissamme on reilusti jalkatilaa, joten matkustaminen ei käy tukalaksi pitemmälläkään matkalla. Istuimen selkänojaa voi tarvittaessa kallistaa taaksepäin.

Autoissamme on istuinpaikkakohtaiset lukuvalot. Samasta paneelista voit säätää myös ilmastoinnin voimakkuutta.

Autoistamme löytyy myös WC.

Lataa ja surffaile

_PDV7665

Voit ladata laitettasi USB-pistokkeessa. Joissakin autoissamme on mahdollista ladata laitteita myös verkkovirran kautta.

Pääset surffailemaan nettiin tai vaikkapa katselemaan elokuvia nopean, ilmaisen WLAN-verkkomme kautta. Verkon käyttöehdot näet [tästä].

 

Matkatavarat

OnniBus FLEX-vuoroissa voit ottaa kyytiin yhtä ostettua lippua kohden kaksi matkatavaraa (korkeintaan 20kg/kpl) + sukset, jotka laitetaan bussin tavaratilaan. Maksamalla matkatavaramaksun etukäteen verkkokaupassamme lipun oston yhteydessä 5€ tai kuljettajalle 8€, voit kuljettaa enemmän tai suuremman Sisällä autossa voit pitää kevyet käsimatkatavarat. Niille on tilaa hattuhyllyllä ja edessäsi olevan istuimen alla. Käsimatkatavarat eivät kuitenkaan saa viedä tilaa muilta matkustajilta.

Lapset matkalla

Lapsi voi matkustaa yksin OnniBus FLEX -vuoroilla, jos vanhempi tai huoltaja katsoo lapsen voivan matkustaa itsenäisesti. Ilman aikuista matkustavalle lapselle voit tulostaa matkapassin [tästä]. Passista saavat oman kappaleensa saattaja, kuljettaja ja matkustava lapsi. Kuljettaja huolehtii, että lapsen oikea vastaanottaja löytyy määränpäästä.

OnniBus MEGA-vuoroilla alle 10-vuotias voi matkustaa 15-vuotta täyttäneen seurassa. 10-14-vuotias voi matkustaa huoltajan kirjallisella luvalla.

Lemmikit kyydissä

Lemmikkisi voi matkustaa mukanasi OnniBus FLEX-vuoroilla. Kuljetamme pienet sylikoirat ja muut syliin mahtuvat eläimet veloituksetta, mutta isommista, jalkatilassa matkustavista koirista ja matkustajapaikan vievistä, kuljetuslaatikossa matkustavista kissoista tai muista lemmikeistä peritään 5 euron maksu (ei kuitenkaan Porvoon Liikenteellä). Se maksetaan kuljettajalle linja-autossa.

Muutos 7.6.2021 alkaen OnniBus FLEX -vuoroilla: Matkoilla 7.6.2021 alkaen, kaikilla OnniBus FLEX vuoroilla peritään kaiken kokoisista lemmikeistä lemmikkieläinmaksu. Maksu maksetaan joko kuljettajalle tai maksun voi maksaa etukäteen OnniBus.com verkkokaupassa lipun oston yhteydessä. Maksu etukäteen maksettuna verkkokaupassa lipun oston yhteydessä on 5€ ja kuljettajalta ostettuna 8€. Mikäli lemmikki on niin iso, että se vie enemmän kuin omistajan oman jalkatilan verran tilaa, tulee lemmikille ostaa normaali matkalippu joko verkkokaupasta tai kuljettajalta, jolloin omistaja saa käyttöönsä 2 paikkaa. Lemmikki ei voi viedä toisen matkustajan jalkatilaa. Lemmikkien määrä per vuoro on rajoitettu 5 lemmikkiin. Opas- ja avustajakoirat eivät kuulu määrärajoituksen piiriin. Suosittelemme kuljettamaan sylikokoiset lemmikit niiden kuljetukseen soveltuvassa kassissa, laatikossa tai kopassa, jonka tulee mahtua jalkatilaan. Matelijat ja jyrsijät tulee kuljettaa tiiviisti suljetussa, eläimen kuljetukseen soveltuvassa laatikossa.

Lemmikit voivat matkustaa auton lattialla tai matkustajan sylissä. Ne eivät siis saa matkustaa bussin istuimilla, eikä niitä saa pitää autossa irrallaan. Eläimet pyritään sijoittamaan auton takaosaan, ja allergiset matkustajat voivat tällöin istua auton etuosassa. Opas- ja avustajakoirat pääsevät aina mukaan autoon maksutta.

OnniBus MEGA-vuoroissa ei kuljeteta lemmikkieläimiä. Poikkeuksena ovat opaskoirat.