Oulun kaduilla ja teillä nähdään pian useita uusia sähköbusseja. Koiviston Auton Oulun yksikkö ottaa käyttöön seitsemän Volvon valmistamaa täyssähköistä bussia. Matkustajat pääsevät kyytiin jo kesäkuussa.

”Uusilla linja-autoilla ajaminen on yksinkertaisesti mainio kokemus ja olen aivan varma, että matkustajat ja kuljettajat ottavat ne ilolla vastaan”, arvioi Koivisto Auto Oulun (Koskilinjat) toimitusjohtaja Jussi Laitinen. ”Samalla linja-autoissa tullaan näkemään uusi nimi, kun Koskilinjat jää historiaan ja otamme käyttöön nimen Koiviston Auto. Tämä tulee tänä vuonna näkymään myös muissa Koiviston Auton paikallisliikenteen kaupungeissa.”

”Kierrätimme tutustumisajolla muun muassa Oulun Seudun Liikenteen ja median edustajia. Tunnelma oli innostunut. Hiljaiset sähköautot kiinnostivat selkeästi. Pyrimme saamaan uudet bussit kesäliikenteeseen eli alkaen jo 5. kesäkuuta”, kertoo Koiviston Auto Oulun liikennepäällikkö Heikki Kukkala.

Uudet sähköbussit tulevat kulkemaan linjoilla 4 ja 20. Ne tarjoavat matkustajille entistä parempaa esteettömyyttä ja matkustusmukavuutta.

Sähköbussien hankinta vaati myös varikon uudistuksia. Vaikka latausinfrastruktuuri on vielä osittain työn alla, uudet autot ovat pian valmiina palvelemaan matkustajia. Lisäksi kuljettajia koulutetaan parhaillaan uuden teknologian käyttöön, ja he ovat antaneet erittäin positiivista palautetta sähköbussien ajotuntumasta.

Koiviston Auto haluaa toimia edelläkävijänä kestävässä joukkoliikenteessä, ja täyssähköisten linja-autoihin investointi Oulussa ja muualla Suomessa on tärkeä askel kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.